Du ser nå kampanjepriser fra Ustekveikja Energi. | Se release.no for mer informasjon.
Du ser nå kampanjepriser fra Ustekveikja Energi. | Se release.no for mer informasjon.

Personvernerklæring for Release Mobile AS 

Orgnr 925 777 382.
Personvernerklæringen er gjeldende fra 27.01.2022.

 

Denne personvernerklæringen gjelder for alle brukere av våre nettsider og de som er i eller inngår et kundeforhold, med Release Mobile  AS (Heretter kalt Release).  

 

Ved å inngå et kundeforhold hos Release og bruke våre tjenester, aksepterer du at dine personopplysninger kan behandles i samsvar med denne Personvernerklæringen, herunder overføring av data til databehandlere og tredjeparter som beskrevet lenger ned. 

Personvernerklæringen gjelder ikke for våre partnere og underleverandører, der Release selv ikke er ansvarlig databehandler. 

Personopplysninger, lagring og formål

Som en del av et kundeforhold, samler vi inn og lagrer persondata om kjøper, eier og bruker av våre tjenester og produkter, med det formål å 

 

Informasjonen som lagres, tilsvarer den informasjonen du oppgir når du registrerer deg som kunde. I tillegg kommer informasjon hentet fra eksterne kilder som folkeregisteret, informasjon om bruk av nettsidene våre, tjenestene våre og løpende kjøp, kommunikasjon mellom deg og Release, samt fakturerings- og betalingsinformasjon. 

Release plikter å slette persondata når dataene ikke lenger ansees å ha relevans for leveransen, kundeforholdet, kundeopplevelsen eller historikk. Release er like fullt pliktig til å oppbevare persondata der vi i henhold til lov er pålagt å ta vare på opplysningene, eksempelvis i fakturerings og regnskapssammenheng. 

Viktigste bruksområder og data benyttet:

Tilgang til og deling av informasjonen

Personopplysninger deles med tredjeparter som Release har avtale med eller som du har samtykket til at vi deler data med. Eksempler på slike, er leverandører innen drift av tjenestene, selvbetjeningsløsninger, logistikk, finansielle tjenester, salg, forhandlere, kundeservice, analyse og markedsføring. I tillegg kommer offentlige myndigheter med hjemmel til å kreve deling av personopplysninger. 

Ved overføring og behandling av opplysninger til leverandører og partnere som utfører oppdrag på våre vegne, inngår Release databehandleravtaler. 

 

Release har følgende partnere / systemer hvor data knyttet til ditt deg og/eller din bruk av tjenesten, håndteres: 

 

For å sikre at behandlingen av dine opplysninger hos oss skjer på en sikker måte, er det kun relevante ansatte hos Release og våre leverandører som har tilgang til den informasjonen, da definert og regulert etter formål. Tilgang til informasjon er sikret med tilgangskontroll (brukernavn og passord). 

Om informasjonskapsler (cookies)

Formål med bruk av cookies 

Når du besøker release.no vil nettleseren din laste ned informasjonskapsler, kalt cookies. Cookies er små tekstfiler som blir sendt fra et nettsted du surfer på (release.no), og lagret på din datamaskin/enhet av nettleseren.  

Formålet er å få release.no til å fungere best mulig for brukeren, for eksempel ved å huske om du er privatkunde eller bedriftskunde, holde skjemaer utfylt mens du beveger deg fram og tilbake elle lagre brukernavn og passord til Min Side. Informasjonskapsler benyttes også for å gi innhold og annonser et personlig preg tilpasset deg. 

Videre innhenter vi statistikk om hvordan sidene våre brukes, for å kunne forbedre brukeropplevelsen. I den forbindelse brukes cookies for å måle antall besøkende, observere hvordan brukere navigerer på nettsidene våre, hvilke knapper som oftest blir trykket på m.m. Statistikkdataene som samles inn, er anonymiserte og lagres i form av aggregerte tall. De kan derfor ikke brukes til å identifisere deg som person og informasjon om deg kan heller ikke spores via informasjonskapsler 

 

Krav til informasjon og samtykke for bruk av cookies 

De fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer cookies på nettsteder som besøkes, dersom det foreligger tydelig informasjon om hvilke cookies som brukes, hvilke data som behandles, formålet med behandlingen og hvem som behandler dataene. Det er ikke krav om at brukerne av et nettsted aktivt aksepterer cookies annet enn ved å benytte nettsiden.  

Release har like vel lagt opp aktivt samtykke ved førstegangs bruk av release.no, slik at du selv kan bestemme om du vil akseptere bruk av cookies. Det er tilstrekkelig at du som bruker samtykker én gang for det samme formålet, og du kan når som helst endre eller trekke tilbake et samtykke.  

Som nettbruker kan du også velge å avvise lagring og bruk av cookies.  Vi anbefaler NKOMs nettsted nettvett.no for beskrivelse av hvordan du kan akseptere eller avvise informasjonskapsler. 

 

Ulike typer cookies på release.no 

Faste cookies slettes ikke etter endt sesjon, men lagres på harddisken. Det gjør at dine fremtidige besøk på nettsiden er raskere og mer tilpasset din vanlige navigering, f.eks. ved å huske om du er bedrifts- eller privatkunde. 

Session-cookies slettes etter endt sesjon, det vil si når du lukker nettleseren. Disse informasjonskapslene brukes blant annet for å registrere at en bruker er inne på nettsiden samt få oversikt over hva som gjøres (innlogginger, sideklikk m.m) under sesjonen. 

Statistikk cookies brukes som navnet tilsier, til statistikk. Statistikken kan bare lagres som aggregerte tall, og er anonymisert.  

 

Deling av innhold, sosiale medier og annonsering 

Vi deler informasjon om hvordan du bruker release.no, med partnerne våre innen sosiale medier, annonsering og analysearbeid. Partnerne kan kombinere informasjonen med eventuelle andre data du har gjort tilgjengelig for dem, eller som de har samlet inn gjennom din bruk av deres tjenester, typisk Google eller Facebook. 

 

Release bruker flere verktøy for annonsestyring, altså plassering av våre annonser på andre nettsteder. På våre egne nettsider logger de samme verktøyene trafikken fra de forskjellige annonsene. Google Tag Manager er det mest sentrale systemet vi bruker for å analysere, administrere og synkronisere verktøyene ovenfor. 

 

Release har lagt inn muligheten for at du kan videresende Release-artikler via e-post og dele artikler i sosiale medier. E-postadresser som brukes til å videresende artikler logges ikke. Videre håndtering av data som deles i sosiale medier reguleres av din avtale med det aktuelle nettsamfunnet. 

 

Hvis du ikke ønsker å bli sporet av Facebook kan du definere dette under Innstillinger på Facebook-kontoen din. 

 

Hvis du ikke ønsker å bli sporet av Google Analytics, kan du benytte et nettlesertillegg til å blokkere sporingen: Google Analytics’ bortvalgsalternativer. 

 

Sikkerhet på release.no 

Nettstedet vårt bruker kryptering med HTTPS. Formålet med kryptering er å sikre en trygg datakommunikasjon mellom server (vårt nettsted) og klient (din datamaskin). Dette inkluderer et digitalt sertifikat som skal bevise at nettstedet og dets avsender er ekte. 

Hvis du vil forsikre deg om at en side er kryptert skal det stå «https» i stedet for bare «http» i nettleserens adressefelt. De fleste nettlesere vil også vise en hengelås ved adressefeltet, når siden er kryptert.

Rett til innsyn i dine lagrede personopplysninger

 

Som kunde hos eller bruker av Release sine tjenester, har du rett til fullt innsyn i alle opplysninger som er lagret om deg, eksempelvis: 

Ønske om innsyn kan sendes til kundeservice@release.no 

 

Rett til å få slettet dine personopplysninger hos Release

 

Du kan når som helst og uten begrunnelse be om å få slettet dine persondata hos Release. Release er like vel forpliktet til å beholde opplysninger som er lovpålagt, nødvendig for levering av tjenesten og for inndrivelse av eventuelle ufakturerte eller utestående krav. 

Ønske om sletting kan sendes til kundeservice@release.no 

Det rettslige grunnlaget for behandlingen

Release har grunnlag for å behandle personopplysninger etter norsk lov om personopplysninger og EUs personvernsforordning (GDPR), blant annet fordi behandling av personopplysninger er nødvendig for å kunne levere våre tjenester til deg. Det finnes dermed berettiget interesse for lagring av dine persondata hos oss, og vi plikter å kun benytte dine opplysninger for lovlige formål og slette eller anonymisere dataene når vi ikke lenger har grunnlag for å lagre dem. 

Endringer i erklæringen

Vi forbeholder oss retten til å endre eller oppdatere Personvernerklæringen ved behov. Alle endringer publiseres i denne personvernerklæringen og er gjeldende fra de legges ut. 

Ved større endringer vil du varsles særskilt om dette. 

Klage, lovvalg og verneting

Klager på Release sin behandling av persondata, kan rettes til Datatilsynet. 

Eventuelle tvister skal behandles av domstol i Norge i samsvar med lovene i Norge. Verneting fastsettes som Vestfold tingrett. 

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål, kommentarer til denne erklæringen eller hvordan vi behandler personopplysninger kan du kontakte oss på kundeservice@release.no