Til oversikt

Barnets første mobil - hva skal du velge?

barnets_forste_mobil_hva_skal_du_velge_artikkelbilde_1730x700_release.jpg

Ønsker barnet seg sin første mobil? Hvilken mobil skal du velge, hva bør du tenke på og hvor mye skal en førstegangsmobil behøve å koste? Her har du noen råd på veien.  

 

En undersøkelse fra Release utført av Norstat, viser at rundt halvparten av alle foreldre planlegger å gi barna mobil første gang når de er 8-9 år gamle. I denne alderen er underholdning, det å ringe å ringe hjem til foreldrene, og noe kontakt med venner det mobilen oftest brukes til.

Velge ny eller brukt til barn?

Noen finner det naturlig at barn arver sin første mobil. Det er ikke nødvendig å kjøpe den nyeste og dyreste mobilen til de yngste. En brukt, eldre modell kan være et godt og rimelig alternativ når barn skal lære seg å bruke og ta vare på sin første, egne mobil. iPhone SE (2020) og Galaxy S10e er gode alternativ som en førstegangsmobil til den yngre målgruppen. Telefonene har bra mobilkamera, god batterikapasitet og selges til en rimlig pris.

Husk at når du kjøper brukt mobil hos Release får du alltid 30 dagers åpent kjøp og to års garanti!

Kjøp brukt mobil hos Release

Billigere og to års garanti

Kjøp iPhone SE (2020) Kjøp Galaxy S10e 

Hvilket mobilabonnement skal du velge?

Vi i Release anbefaler å velge et mobilabonnement tilpasset barnets alder. Et barn i 8-9-årsalderen bruker ofte mobilen når de er koblet til WiFi, og vil derfor klare seg med 1 GB til kun 129,-/mnd. Lær gjerne barnet å koble seg til trygge nettverk, så begrenser du unødvendig datatrafikk over mobilnettet.   

Bestill mobilabonnement

Nå - enda lavere priser! 

Bestill mobilabonnement

Slik sikrer du mobilen

Arver barnet din gamle mobil, bør du gå over og slette informasjon og oppdatere innstillingene. Mobilen bør settes opp med foreldrekontroll, slik at du begrenser pengebruk og nedlastning av uønskede apper. I innstillinger kan du velge hvilket innhold mobilen får tilgang etter barnets alder ved å gå inn på tilgjengelighet, begrensninger. Det er også mulig å sette begrensninger på skjermtid. Les mer om hvordan du kan sikre trygg mobilbruk for ditt barn.

Hvordan har barnet ditt det på nett?

Sett deg inn i appene før du laster dem ned på mobilen til barnet ditt. Mange sosiale medier-apper har aldersgrenser, og i apper som YouTube Kids og TikTok er det ulike innstillinger som kan avgrense hva barnet får tilgang til, i tillegg til å begrense delinger og kommentarer. Det skjer noe nytt på nett hele tiden som barna fanger opp raskere enn voksne. Vi anbefaler for eksempel barnevakten.no som et nyttig verktøy i hverdagen.