Til oversikt

Unngå svindel når du kjøper brukt

cc1fb776-278e-4992-8ae0-a924d5950986.jpg

I følge Tek.no er mobil det tryggeste du kan kjøpe brukt, ettersom det stort sett er veldig synlig om en telefon har vært tuklet med eller blitt skadet. Likevel svindles flere nordmenn når de kjøper brukt mobil på nett. 

 

Det er flere fordeler med å kjøpe brukt mobil. Prisavslaget vil i de fleste tilfeller være enormt, og valutaen du får for pengene dine mye større enn tilsvarende prisede nye produkter. I tillegg sparer man miljøet for store utslipp ved å holde elektronikk i omløp – og sparer jorden for råvarer det er knapphet av. Det at fjorårets toppmodell ofte både er bedre og billigere enn årets mellomklassemodell, gjør at man også får en mer teknisk telefon til en lavere pris. 

 

Det er likevel ikke uvanlig å være skeptisk til å velge brukt mobil. Det å vurdere mobilens tilstand kan være vanskelig dersom du fysisk ikke får se eller prøve den før du kjøper, og risikoen for å bli svindlet er en faktor som spiller inn. Einnbyggerundersøkelse gjennomført av Politiet viser at hele 1 av 3 nordmenn er i meget eller ganske stor grad bekymret for å bli utsatt for nettsvindel. 

 

Brukte mobiler legges ut for salg av privatpersoner på Finn.no, Tise og Facebook. Mange ganger går det veldig bra, men det følger høyere risiko ved å kjøpe et produkt over nett. Flere opplever å bli solgt mobiler som ikke finnes, det sendes smørpakker på størrelse med en telefon i posten, eller mottaker opplever å få et produkt som ikke stemmer overens med beskrivelsen som ble gitt.  

 

Derfor er det vårt mål å gjøre kjøp av brukt så trygt som mulig for deg! 

 

I Release har vi strenge interne kvalitetskrav og sørger alltid for at mobilen du mottar oppleves så god som ny. Vi kontrollerer kvaliteten på batteri, skjerm, deksel og innmat og bytter det som trengs. Dermed får du topp kvalitet til en lav pris. 

 

Kjøp brukt mobil trygt hos oss!